Communicatie via Entropia Digital

4DAAGSE - 2011:

De organisatie van de Vierdaagse wandel marsen maakt voor de portofooncommunicatie gebruik van een door KPN Business Mobile Solutions geleverde oplossing. Er wordt gebruik gemaakt van enkele conventionele analoge verbindingen, maar hoofdzakelijk verlopen de verbindingen via het TETRA netwerk van Entropia digital. Mocht het nodig zijn, dan kan vanuit het coordinatie centrum op de Wedren direct gecommuniceerd worden met professionele hulpverleningsdiensten.

Hiernaast het gebruikte TETRA portofoontje  =>>

      

 

BOEDAPEST, HONGARIJE, 1 JUNI 2011: TetraNed en Entropia Digital hebben tijdens het TETRA World Congres in Boedapest twee contracten getekend voor zowel de uitbreiding van het onderhoud aan de netwerken van Entropia Digital als de uitrol van nieuwe TETRA-zendmasten in Nederland en België.

TetraNed is in Nederland de toonaangevende system integrator op het gebied van ontwerp, configuratie en implementatie van mission critical netwerken. Door de bewezen know-how, innovaties en actief onderhoud en beheer van het landelijke C2000-netwerk, vertrouwen hulpverleners uit de sector Openbare Orde en Veiligheid al bijna een decennium lang dagelijks op de geleverde kwaliteit. Entropia Digital heeft reeds al een deel van haar netwerken in onderhoud bij TetraNed.

Entropia Digital is een mobiel bedrijfstelecommunicatie netwerk in Nederland en België, welke heden uit meer dan 210 zendmasten bestaat. Het netwerk is voor wat betreft de technologie vergelijkbaar met het radiocommunicatiesysteem C2000. Het is gebaseerd op de digitale TETRA-standaard en een belangrijke schakel in de digitale radiocommunicatie voor zowel industriële- en havenbedrijven als voor de dienstverlenende en overheidssector in Nederland en België. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.tetraned.nl en www.entropia.eu

Entropia Digital is hét enige publieke digitale radionetwerk voor onze veiligheid dat door commerciële bedrijven kan worden gebruikt. De digitale standaard voor dit netwerk heet TETRA. In Nederland maakt het wat bekendere C2000 gebruik van dit platform; in België is dit ASTRID Deze digitale radionetwerken zijn echter uitsluitend beschikbaar voor politie, ambulance, brandweer en gelieerde diensten. Daarom zeggen wij ook wel dat Entropia Digital de commerciële tegenhanger is van C2000 en ASTRID.