Nieuwtjes

Troonswisseling voor Agentschap Telecom complexer dan die van 1980

De troonswisseling op 30 april aanstaande betekent voor Agentschap Telecom een grotere uitdaging dan die van Beatrix in 1980. De ether is veel ‘dichtbevolkter’ dan toen, de media-aandacht zal enorm zijn en recente incidenten laten zien dat een goede beveiliging essentieel is. Dat zorgt voor een grote behoefte aan draadloze telecommunicatie via etherfrequenties op een kleine geografische oppervlakte. De medewerkers van Agentschap Telecom hebben waardevolle ervaring opgedaan met dergelijke uitdagingen bij de Olympische Spelen in Londen vorig jaar. Vanwege het belang van een geslaagde troonswisseling, heeft het agentschap een projectteam dat het frequentiegebruik tijdens de troonswisseling zo goed mogelijk faciliteert en controleert.

Lees meer: Troonswisseling voor Agentschap Telecom complexer dan die van 1980

Meer "vergunning vrij, tenzij.."

Van 23 januari tot en met 17 februari 2012 heeft de World Radio Conference (WRC) plaats gevonden in Genève. Tijdens deze conferentie hebben 3500 afgevaardigden van circa 150 landen wereldwijde afspraken gemaakt over de bestemming van radiofrequenties voor bijvoorbeeld mobiele telefonie en omroepen.

Deze afspraken vormen de basis voor nationaal beleid voor communicatie door diverse doelgroepen waarbij gebruik wordt gemaakt van het frequentiespectrum. Dat geldt voor het bedrijfsleven, de burger maar ook voor brandweer, politie, ambulances, defensie, luchtvaart en scheepvaart.

Lees meer: Meer "vergunning vrij, tenzij.."

Agentschap Telecom breidt aanpak etherpiraten uit

Met ingang van medio december breidt Agentschap Telecom de aanpak van etherpiraten uit. Vanaf die datum kan de boete voor het illegaal gebruiken van de FM-band oplopen tot € 45.000,-. Ook is er in de kerstperiode extra inzet van inspecteurs om overlast van etherpiraten te voorkomen.

Lees meer: Agentschap Telecom breidt aanpak etherpiraten uit

Agentschap Telecom: Toezicht tijdens evenementen

De afgelopen jaren is er een toename van het aantal verschillende soorten evenementen en het aantal bezoekers hiervan geconstateerd. Ook vinden evenementen steeds vaker gelijktijdig plaats. Hierdoor is er een grotere kans op problemen met het handhaven van de openbare orde en veiligheid. Grootschalige publieksevenementen kunnen immers verworden tot crises.

Lees meer: Agentschap Telecom: Toezicht tijdens evenementen

Alinco portofoon voor 23cm

Alinco heeft op het moment een drieband portofoon op de markt gebracht die ook op 23cm werkt. Klik op onderstaande link voor een productreview uit QST van deze DJ-G7 .

Lees meer: Alinco portofoon voor 23cm